Wij bieden jongvee begeleiding op maat

Wij bieden jongvee begeleiding op maat

Jongvee en opfok

Weet u hoeveel u kalveren groeien per dag? Wij wel!

Goede opfok resulteert in goed ontwikkelde dieren die vlot kunnen kalven en zonder problemen aan de lactatie beginnen. De dierenartsenpraktijk monitored de resultaten van de vaarzen in de praktijk en adviseren u waar verbetering mogelijk is. Hoe kunnen we samen de jongvee opfok verbeteren? Dat is een vraag ,die samen met 40 veehouders uit de praktijk, opgepakt is in de afgelopen jaren. Door in studiegroepen van boerinnen de opfok van jongvee te bespreken en te verbeteren zijn er betere gezondheidsresultaten en groei bereikt. Studenten van het Van Hall hebben het jongvee project gevolgd en het werkelijke gewicht van de kalveren gewogen om zo de groei per dag te berekenen.

Hoeveel vaarzen op uw bedrijf kalven voor de 2e keer af?

Deze vraag geeft heel snel inzicht in het succes van uw jongvee opfok. Bij een normale bedrijfsvoering moet het aantal vaarzen ongeveer gelijk zijn aan het aantal 2e kalfs dieren. Ook zouden uw vaarzen een lactatiewaarde boven de 100 moeten hebben, immers de vaarzen hebben de meeste genetische potentie.

Wilt u weten hoe de jongvee opfok beter of makkelijker kan, neem gerust contact op met de dierenartsenpraktijk voor meer informatie.

Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen

Vrijblijvend kennismaken met ons team? Klik hiernaast

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief