Wat is onze missie? 'Gezonde Koeien Beter Boeren'


Duurzame koeien

DE LEEFTIJD VAN ONZE KOEIEN NAAR 6,5 JAAR

Gezonde Koeien Beter Boeren is een initiatief van een grote groep boeren in de regio Midden-Drenthe en Dierenartsenpraktijk Het Drentse Hart, voorheen Dierenartsenpraktijk Beilen. In 2008 is gestart met een actieve benadering van preventief werken op een groot deel van de melkveebedrijven van DAP Het Drentse Hart. Onze missie: de gemiddelde leeftijd van onze koeien naar 6,5 jaar.

Na succesvolle ervaringen, zoals 60% minder antibioticagebruik bij de kalveren, minder melkziekte en 40% minder lebmaag verplaatsingen, is in 2012 meer structuur gegeven aan dit initiatief. Jaarlijks kunnen onze veehouders hun sterke punten en verbeterpunten zien in onze benchmark. Dierenartspraktijk Het Drentse Hart vergelijkt door middel van deze benchmark de opfok, de uitval, de uiergezondheid en vruchtbaarheid van alle deelnemende melkveebedrijven.

Waarom is deze missie juist nú zo belangrijk? Melkveehouders hebben te maken met gestegen kosten, wisselende opbrengsten en meer koeien om hun inkomen te verdienen. Voor veel boeren betekent dit veel (extra) werk en wisselende inkomsten. Wij, als bevlogen dierenartsen, zijn ervan overtuigd dat 'gezonde koeien, beter boeren': een gezonde koe geeft een betere opbrengst en meer werkplezier. Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor jou!

Daarom denken wij dat het aantrekkelijk is om met gezonde koeien de gemiddelde leeftijd te laten stijgen naar 6,5 jaar. Gaat u de uitdaging aan?

ONZE MISSIE: De gemiddelde leeftijd van onze koeien naar 6,5 jaar.

Dierenartsenpraktijk Het Drentse Hart

Duurzame koeien

DUURZAME KOEIEN

Gezonde koeien leven langer en hebben een hogere levensproductie. Een koe heeft twee lactaties nodig om haar eigen opfok terug te verdienen. Door de gemiddelde leeftijd van koeien te verhogen, bespaar je opfokkosten van nieuw aanwas en verhoog je de opbrengst per koe.

Onze praktijk werkt al meer dan 40 jaar aan een duurzame relatie met veehouders in Drenthe, vaak familiebedrijven die al generaties lang meegaan. Samen willen we werken aan goede diergezondheid en een duurzame koe. Samen werken voor en aan een duurzame melkveehouderij!

Samen werken voor en aan een duurzame melkveehouderij!

Gezonde Koeien Beter Boeren

Hoe wij onze missie gaan volbrengen?

Om onze missie te volbrengen, zijn een aantal doelstellingen opgesteld.


Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen

Vrijblijvend kennismaken met ons team? Klik hiernaast

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief