Meer melk uit eigen ruwvoer en gezonde koeien in de wei, hoe doe je dat? en weidecoach?

Weidecoach melkkoe weiland

Weidecoach

Weidegang geeft ondersteuning in biodiversiteit, klimaat, ammoniak en bodemkwaliteit. Weiden vraagt wel een passend beweidingssysteem en heeft een nauwe relatie met de diergezondheid. Daarom heeft vanuit ons team, dierenarts Bernd, in 2020 de opleiding tot weidecoach gevolgd. Een sparringpartner met verstand van diergezondheid en weidegang voor melkveehouders in Drenthe. Wilt u eens een bak koffie doen met Bernd? Het is altijd leuk om elkaar eens te leren kennen.

Als praktijk hebben wij twee jaar lang twee studiegroepen "Farmwalks" gedaan. In totaal 10 trainingsmiddagen en 2 bedrijfsexcursies zijn deze veehouders opgeleid tot grasland experts. Jaarlijks krijgen deze veehouders een opfriscursus. De kostenbesparing door goed weiden, liepen bij de studiegroep op tot 2 cent per kilogram melk + de weidepremie.

Het is daarbij een aantal veehouders gelukt, van problematisch weiden met koeien, het weiden weer tot een succes te maken. Meerdere veehouders uit de groep melken + 2 kilogram melk per koe, per dag, door veranderingen in hun grasland- en beweidingssysteem na de training die werd georganiseerd door onze dierenartsenpraktijk. Ook hebben wij ervaring met nieuwe weiders, boeren die na soms jarenlang opstallen weer hun koeien willen leren weiden. In Drenthe zijn we ook beschikbaar voor een frisse blik wanneer het weiden niet goed lukt.

Zo is weiden weer genieten voor koe en boer!

Dierenartsenpraktijk Beilen

Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen

Vrijblijvend kennismaken met ons team? Klik hiernaast

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief