Klauwgezondheid door Dierenartsenpraktijk Het Drentse Hart

Klauwgezondheid

Klauwgezondheid is één van onze speerpunten. Klauwen die iets mankeren kunnen heel pijnlijk zijn. Daarom is klauwgezondheid misschien wel het belangrijkste punt voor goede voeropname, productie en dierwelzijn.

Tyloom verwijderen, necrose klauw of ontstoken klauw

Een belangrijk onderdeel van klauwgezondheid is onze specifieke aandacht voor tylomen, necrose aan de teen (rotte teen) of ernstig ontstoken klauw die niet opknapt, een koe knapt er vaak erg van op als dat aangepakt wordt.

Een tyloom is een stuk wildvleesgroei in de tussenklauwspleet. Een tyloom ontstaat vaak als gevolg van een tussenklauwontsteking of Mortellaro plekken. Het wildvlees neemt dusdanig veel ruimte in, dat de koe extreem pijnlijk kan gaan lopen hiervan. De tyloom kan chirurgisch verwijderd worden. Het mooie van deze eenvoudige ingreep is dat de koe niet meer vanwege deze vorm van kreupelheid conditie verliest, vaak stijgen ze wel 4 punt in BSK.

Voor rot weefsel aan de teenpunt of een chronisch ontstoken klauw hebben we een goede behandeling! vraag onze dierenarts voor meer uitleg

Klauwgezondheid door Dierenartsenpraktijk Het Drentse HartKlauwgezondheid door Dierenartsenpraktijk Het Drentse Hart
100%
min
53%

Digiklauw

Digiklauw is een dataregistratiesysteem, waarin de bevindingen van klauwverzorging kunnen worden vastgelegd. Daarmee is het een super startpunt om klauwgezondheid te verbeteren.

Met DigiKlauw kunt u op een eenvoudige manier een helder inzicht krijgen in de klauwgezondheidsstatus van uw veestapel en met deze informatie het klauwmanagement verder optimaliseren.


Lees verder

Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen

Vrijblijvend kennismaken met ons team? Klik hiernaast

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief