Klauwgezondheid door Dierenartsenpraktijk Beilen

Klauwspecialist

Klauwgezondheid algemeen

Klauwgezondheid is één van onze speerpunten. Helaas is klauwgezondheid nooit een heel belangrijk onderdeel van de bedrijfsadvisering geweest binnen de sector. Wij proberen hier echter wel aandacht aan te besteden. Immers, gezonde klauwen betekent gezonde koeien!

Tyloom verwijderen of klauwamputatie

Een belangrijk onderdeel van klauwgezondheid is onze specifieke aandacht voor tylomen. Een tyloom is een stuk wildvleesgroei in de tussenklauwspleet. Een tyloom ontstaat vaak als gevolg van een tussenklauwontsteking of Mortellaro plekken. Het wildvlees neemt dusdanig veel ruimte in, dat de koe extreem pijnlijk kan gaan lopen hiervan. De tyloom kan chirurgisch vrij eenvoudig verwijderd worden. Het mooie van deze eenvoudige ingreep is dat de koe niet meer vanwege deze vorm van kreupelheid afvalt.

Klauwgezondheid door Dierenartsenpraktijk Beilen

Nulmeting klauwgezondheid

Om de klauwgezondheidsstatus van uw bedrijf in kaart te brengen bieden wij een nulmeting aan. Tijdens deze nulmeting doen we een beweging- en kreupelheidsscore van de gehele koppel. Hierdoor krijgt u inzicht in de ernst en het voorkomen van klauwgerelateerde problemen, zodat we gerichte aanpassingen kunnen doen.


Klauwgezondheid door Dierenartsenpraktijk Beilen

Digiklauw

Digiklauw is een dataregistratiesysteem, waarin de bevindingen van klauwverzorging kunnen worden vastgelegd. Daarmee is het een super startpunt om klauwgezondheid te verbeteren.

Met DigiKlauw kunt u op een eenvoudige manier een helder inzicht krijgen in de klauwgezondheidsstatus van uw veestapel en met deze informatie het klauwmanagement verder optimaliseren.


Lees verder

Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen

Vrijblijvend kennismaken met ons team? Klik hiernaast

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief