Het belang van een goede uiergezondheid

Uiergezondheid

Uiergezondheid

Uiergezondheid is één van de drie hoofdoorzaken voor de afvoer van koeien op een bedrijf. De basis van onze aanpak is het bewerkstelligen van een goede weerstand door via bedrijfsbegeleiding, samen met de veehouder, te werken aan gezonde koeien.

Klinische uierontsteking (mastitis) en hoog celgetal koeien bij de melkcontrole bespreken we met de veehouder. Melkonderzoek kunnen wij in ons laboratorium doen. Wij onderzoeken daar welke bacterie de uierontsteking heeft veroorzaakt. Dit is snel en voordelig voor u als veehouder. De uitslagen houden wij bij in onze database, zodat wij op bedrijfsniveau advies kunnen geven.

Ook volgt altijd een behandeladvies door de dierenarts en een preventief advies per mail: dat is pas handig!

Betere droogstand resultaten

Twee maal per jaar evalueren wij de droogstand door het maken van een benchmark. We maken een anonieme vergelijking tussen onze veehouders van de percentages genezing en nieuwe infecties. Daarmee kan iedere veehouder zien waar hij/zij staat in vergelijking met collega’s. De veehouder krijgt  praktisch advies van onze dierenarts(en) die is toegespitst op het eigen bedrijf.

Twijfels over functioneren melkstal of melkrobot? Natte meting melkstal of AMS

Soms kan er twijfel zijn over het functioneren van de melktechniek of -apparatuur. Wij werken samen met een expert op dat gebied. Deze kan voor ons een natte meting uitvoeren waarna wij de resultaten zullen terugkoppelen.

Voordelige uiergezondheidsproducten

Tevens kunnen bij onze praktijk diverse goede uiergezondheids producten zoals dip, box strooisel en melkershandschoenen besteld worden.  Voor onze eigen veehouders hebben wij voordelige prijzen. Mocht u ook wat willen bestellen, schroom dan niet en neem contact met ons op.

melkonderzoek op kweekmedium E. Coli

Melkonderzoek

In ons laboratorium doen wij zelf melkonderzoek. Wij onderzoeken welke bacteriën de uierontsteking veroorzaken en welke antibiotica het beste kan worden ingezet.


Lees meer

Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen

Vrijblijvend kennismaken met ons team? Klik hiernaast

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief