Welke rundvee dierenartsen zijn werkzaam bij DAP Beilen?

Dierenartsenpraktijk Beilen

"Gezonde koeien beter boeren" is een initiatief van dierenartsenpraktijk Beilen. DAP Beilen is een moderne en innovatieve, regionale praktijk met gespecialiseerde rundvee dierenartsen. Wilt u goede bedrijfsbegeleiding en dag en nacht snelle hulp bij spoedgevallen? DAP Beilen loopt voorop wat betreft nieuwe ontwikkelingen in de veehouderij. Met zes erkende en ervaren rundveedierenartsen zijn wij actief in een groot deel van Drenthe. We hebben een breed aanbod aan activiteiten voor de (melk)veehouders, maar ook voor houders van schapen, geiten, professionele vleesveehouders en/of landschapsbeheerders met herkauwers.


Benieuwd naar onze missie?

Leen de Graaf

Leen de Graaf, dierenarts

'Wanneer het goed is voor de koe komt het ook automatisch weer bij de veehouder terug', zo luidt de overtuiging van Leen, die al vanaf het begin bij het project is betrokken. 'Beter comfort en een beter welzijn zorgen ervoor dat koeien ouder worden en dat is ook financieel interessant.' Leen is de 'geestelijk vader' van het 'ordenen' van data om zo de levensduur te benchmarken. Zo krijgen melkveehouders inzicht in de resultaten, ook ten opzichte van andere jaren én hun collega's. 'Je weet waar je staat met het bedrijf en dat stimuleert om te verbeteren', is de ervaring van Leen die benadrukt dat veehouders al heel goed voor hun koeien zorgen. 'Anders blijf je geen boer.' Verbeteren kan echter altijd. 'Wanneer veehouders mij vragen gaan we er samen mee aan de slag.'

Welke rundvee dierenartsen zijn werkzaam bij DAP Beilen?

Mirjam de Ridder, dierenarts

Mijn naam is Mirjam de Ridder en ik ben 30 jaar oud. Vanaf maart 2020 werkzaam bij DAP Beilen als waarnemer. Ik ben opgegroeid op een melkveebedrijf en zo is mijn voorliefde voor koeien en de boerenwereld ontstaan. Samen met mijn vriend woon ik op een melkveebedrijf in Dwingeloo.

In 2015 studeerde ik af aan de faculteit te Utrecht en begon meteen voor enkele maanden als veearts in Duitsland. Hierna heb ik ruim anderhalf jaar in Australië op een melkveebedrijf gewerkt en tussendoor gereisd. Vervolgens een half jaar op het ouderlijk melkveebedrijf in Duitsland gewerkt wegens ziekte in de familie. Inmiddels ben ik bijna 3 jaar werkzaam als veearts in Drenthe. Ik geniet van het werk tussen de koeien. Mijn routinematige werkzaamheden bestaan uit het onderzoeken en behandelen van zieke dieren, het uitvoeren van BGP's en KoeKompassen en vruchtbaarheidsbegeleiding. Speciale interesse heb ik in het scannen van koeien (vruchtbaarheidsbegeleiding) en voeding.De gezelschapsdierenartsen van dierenartsenpraktijk Beilen

Naast onze gediplomeerde rundvee dierenartsen, heeft DAP Beilen een professioneel team aan gezelschapsdierenartsen en -assistentes.

Neem eens een kijkje op de website van onze dierenartsenpraktijk!
Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen

Vrijblijvend kennismaken met ons team? Klik hiernaast