Hoe kunt u de duurzaamheid van uw bedrijf verbeteren

Duurzaamheid is een belangrijk item in de veehouderij. DAP Het Drentse Hart kan veehouders helpen met de productie van voedsel aan te laten sluiten op de behoefte van de maatschappij. Daarnaast is het landbouwhuisdieren team actief in het communiceren van werkzaamheden naar de consument. De praktijk werkt actief mee aan evenementen die op een positieve manier laten zien hoe goed en gezond de melkveehouderijsector is. Tevens is het belangrijk uit te leggen dat een goede prijs nodig is voor een veehouder om zijn vee goed te kunnen verzorgen en boer te blijven.

We zijn trots op onze mooie melkveebedrijven in Drenthe!

Een koe heeft gemiddeld zo'n twee lactaties nodig om zijn eigen opfok terug te verdienen. Als dierenarts en boer willen we dat onze koeien zo lang en zo gezond mogelijk leven. Dat doet de praktijk door te begeleiden in een goed opfok-, transitie-, lactatie- en klauwgezondheidsbeleid. Een lange levensduur van de melkkoeien zorgt ervoor dat het bedrijf duurzaam en rendabel is en blijft voor de toekomst. Onze veehouders zijn vaak familiebedrijven, die al generaties lang werken aan de toekomst van het bedrijf. Dat is pas duurzaam!

Hoe kunt u de duurzaamheid van uw bedrijf verbeteren

Een langere levensduur van je melkkoeien

Het verbeteren van de diergezondheid zorgt er voor dat er minder koeien afgevoerd hoeven worden. Bij een lagere afvoer zal de levensduur van de koeien toenemen. Hoe ouder de koeien gemiddeld worden, hoe kleiner het percentage van de tijd dat ze in opfok en dus niet productief zijn geweest. Dit levert zowel vanuit economisch als vanuit milieukundig oogpunt voordelen en dus duurzaamheidswinst op.

Het is daarbij wel belangrijk dat koeien niet alleen ouder worden, maar ook langer gezond blijven. Om deze reden zijn wij gestart met het 'Gezonde Koeien Beter Boeren' project. We willen de gezondheid verbeteren, zodat koeien langer meekunnen en u makkelijker kunt boeren. Ontdek wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen

Vrijblijvend kennismaken met ons team? Klik hiernaast

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief