Boerenavond 1 oktober 2019

Paulien Hogenkamp als spreekster voor de boerenavond van dierenartsenpraktijk Beilen, 1 oktober 2019

Boerenavond 1 oktober 2019
door Paulien Hogenkamp

Op 1 oktober 2019, de dag, waarop vele boeren hun stem hebben laten horen tijdens de Agractie in Den Haag, mocht ik voor 100 melkveehouders, klanten van Dierenartsenpraktijk Beilen, een inspiratiesessie verzorgen. Schaapskooi 't Hijkerveld was door het team van Dierenartsenpraktijk Beilen op een idyllische wijze ingericht als ontmoetingsplek. Persoonlijke verhalen van het team raakten de kern van de samenwerking met de boer. Een dierenarts is meer dan alleen een kennisbron, hij is ook als mens verbonden met de klant en de sector. Een mooiere dag hadden we niet uit kunnen zoeken, een dag van verbinding en trots.

Een dag waarop boeren één stem lieten horen, waaruit de wens klinkt om als sector het stuur in handen te nemen. Op een wijze die in afstemming is met een gezonde en duurzame toekomst. Het was mooi om de woorden van trots, eendracht en saamhorigheid te lezen, die de bezoekers van deze avond op papier schreven.

We hebben gesproken over het maken van bewuste keuzes, over de trots op de sector, het eigen bedrijf, maar vooral over de trots op jezelf. Een belangrijke voorwaarde voor het maken van bewuste keuzes is zelfvertrouwen. Vanuit zelfvertrouwen is het mogelijk om de verantwoordelijkheid te dragen voor de keuzes die je maakt. De boer van de toekomst investeert daarom eerst in zichzelf, waardoor ze spelleider blijven, in plaats van speelbal van de omstandigheden.

Geschreven door Paulien Hogenkamp
Hogenkamp Agrarische Coaching

Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen

Vrijblijvend kennismaken met ons team? Klik hiernaast

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief