Kruidenrijk grasland op het melkveebedrijf, wat kun je ermee?

Kruidenrijk grasland op het melkveebedrijf, wat kun je ermee?

Kruidenrijk grasland op het melkveebedrijf, wat kun je ermee?

Kruidenrijk grasland is er in vele mogelijkheden. Het loopt uiteen van het bijzaaien van stikstof binders met de wiedeg of variatie in grassoorten tot de meer dan de helft van de droge stof opbrengst uit kruiden. Wat past bij jouw bedrijf? Hogere opbrengst in droge jaren, minder kunstmest, bevorderen biodiversiteit of een gezonde koe met veerkracht. Sommige kruiden bevatten tweemaal zoveel mineralen en spoorelementen als Engels raaigras. Wat zijn voor jouw redenen om gebruik te maken van kruidenmengsels?

Waar moet je aan denken bij zaaien, bemesten, weiden en oogsten. Wat zijn de effecten op koe en melkproductie. Op initiatief van de Duurzame Melkveehouderij Drenthe werd een kennismiddag op het bedrijf van Hans Vetketel in Koekange georganiseerd. Onder leiding van weidecoach en dierenarts Bernd Hietberg deden de bezoekers een farmwalk om oa zelf te zien wat een salade buffet voor koeien is.

Bernd is beschikbaar voor een gesprek over kruidenrijk grasland (tel: 0593 – 208000 of mail: b.hietberg@daphetdrentsehart.nl). Ambitie om twee keer zoveel gras rechtsreeks om te zetten in melk? Meld je dan aan voor het landelijke iniatief ‘grip op gras’ https://www.stichtingweidegang.nl/gripopgras

Lees verder

Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen

Vrijblijvend kennismaken met ons team? Klik hiernaast

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief