Natuurlijke vliegenbestrijding: blije koe, blije boer!

Natuurlijke vliegenbestrijding:  blije koe, blije boer!

Dierenartsenpraktijk Beilen biedt nu ook natuurlijke vliegenbestrijding aan

Vliegen zorgen bij rundvee voor overlast en bedrijfsschade. Ze zijn hinderlijk en hebben bovendien een negatieve invloed op de productiviteit van het vee en daarmee dus ook een economische impact.

Zodra het warmer is dan 12 graden, komt de ontwikkeling van vliegen op gang.

De vliegen die we zien in de stal en op de dieren zijn maar het topje van de ijsberg. 80% van de cyclus van de vliegen in de stal speelt zich af in de mestkelder of in het strohok.

Om de overlast van vliegen in de zomer op uw bedrijf tegen te gaan, bieden wij vanuit de dierenartsenpraktijk nu natuurlijke vliegenbestrijding aan.

  • Roofvliegen worden opgehangen boven de roosters in de ligboxenstal en vallen de maden aan in de mestkelder.
  • Sluipwespen worden uitgestrooid aan de rand van de strohokken en vallen hier de maden en poppen van de vliegen aan.

Door sluipwespen ook in de kalverhokjes te strooien wanneer deze worden geleverd, wordt ook de vliegenontwikkeling op de mesthoop aangepakt.

Voordeel van de natuurlijke vliegenbestrijding is dat dit wanneer dit nodig mocht zijn, goed te combineren is met bestrijding van vliegen op de koeien zelf.

Begin op tijd!

Het is duidelijk dat bescherming van vee tegen uitwendige parasieten een jaarlijks terugkerend, belangrijk aandachtspunt is. Op tijd beginnen is van groot belang om de infectiedruk beheersbaar te houden!

Door in deze periode te beginnen met het uitzetten van de natuurlijke vijanden van de vlieg, hebben de sluipwespen en roofvliegen de kans een populatie op te bouwen die meegroeit met de hoeveelheid eitjes die worden gelegd in de mestkelder en de strohokken.

Wanneer u zich aanmeldt bij de dierenartsenpraktijk voor natuurlijke vliegenbestrijding, worden de poppen van de sluipwespen en/of roofvliegen volgens een schema automatisch aan huis geleverd via de bezorging van DHL.

Voor meer informatie, prijzen of een informatiefolder, kunt u bellen met de dierenartsenpraktijk of mailen met .

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief