Nieuws! Feestje in Drijber vanwege prestatie drie mooie oude koeien

Duurzame gezonde koeien
100%
min
57%

'Feestje in Drijber vanwege prestatie 3 duurzame oude koeien'

11 april 2019 Nieuwe Oogst

Drie koeien van familie De Weerd bereiken mijlpaal 

Geschreven door Bernd Hietberg

Afgelopen maand bereikten drie koeien van familie De Weerd aan de Brink in Drijber de mijlpaal van 100.000 kg melk. Marie, Jantje en Rosemarie lukte het alle drie in circa 11 jaar tijd deze melk te produceren voor hun eigen kalveren maar daarnaast vele liters voor heerlijke zuivel en babyvoeding. De koeien behoren nu tot de grand old ladies van Drenthe. Alhoewel deze prestatie voor een koe niet uniek is, is het wel erg bijzonder dat er drie koeien dit bereiken op hetzelfde bedrijf in dezelfde maand. De dames kunnen deze mooie levensduur alleen bereiken wanneer ze van kalf tot koe, dag in dag uit heel goed verzorgd worden.
Reden voor dierenartsenpraktijk Beilen om de familie vandaag te feliciteren en 3 jubileum bordjes aan te bieden met een taart. De koeien zijn zelf ook in het zonnetje gezet en werden een dagje met hun drieën extra verwend met aandacht en lekkers in een groot strohok.

Er werd een klein feestje gevierd met de aanwezige koeien, familie De Weerd, enkele medewerkers van de boerderij, en betrokkenen van Dierenartsenpraktijk Beilen, Fuite mengvoeders en CRV4ALL KI organisatie .


Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen

Vrijblijvend kennismaken met ons team? Klik hiernaast

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief