Boerenavond 1 oktober 2019

Boerenavond 1 oktober 2019

Deze dag gaat de boeken in als grootste boerenopstand allertijden. En groot gelijk, wat een saamhorigheid en dat alles voor ons mooie ‘boerenvak’!  1 oktober 2019 gaat mijn persoonlijke boek in als dag in het teken van het werkwoord: trots zijn.  De dag waarop ik en vele met mij, trots zijn op wat we doen, iedere dag opnieuw. 1 oktober was ook de avond waarop wij, het rundveeteam van Dierenartsenpraktijk Beilen, onze jaarlijkse boerenavond hielden. We besloten de avond door te laten gaan, in de hoop dat de thuisblijvers die niet naar Den Haag zijn gegaan, een fijne mogelijkheid ervaren om deze bijzondere dag te bespreken met collega veehouders.

Een bijzonder thema dit jaar; werkplezier, iets meer van toepassing als op een dag als die dag, bestond er niet: puur toeval. De schaapskooi in Hijken versierd met lichtjes verleende ons een mooie locatie: iets anders dan het vergadercentrum in het dorp! De avond werd  geopend met het lied “Onze Boerderij”van Tessa Boomkamp. Pakkende zinnen uit dit lied maakte dat dit laat zien wat ons dilemma is: “geboren op het platteland”,  “generaties zijn ons al voorgegaan”, “blijven streven naar een vrij bestaan” en “steeds meer regels komen er nog bij”. En één zin in het bijzonder: “alles geven met passie en saamhorigheid.. en trots mogen we zijn op onze boerderij”. Vervolgens enkele woorden van mij en mijn collega’s over de reden van dit gekozen thema aan de hand van enkele persoonlijke foto’s. De dankbaarheid voor het mogen zijn van een onderdeel van het bedrijf en de mensen daarachter.  Maar ook de, in onze ogen, noodzaak voor aandacht voor de boer en zijn of haar gezin.

Vervolgens was het de taak aan Paulien Hogenkamp, van Hogenkamp Agrarische Coaching, om ons de ogen te openen op het gebied van het mogen zijn van trots. Dit aan de hand van wat er die dag gebeurd was maar ook in ons dagelijks werk. Paulien vroeg ons onder andere wie er trots is op de sector: en hoe ontzettend gaaf is het dan om te zien dat iedereen uit de zaal hierop volmondig ‘ja’ antwoordde! Paulien leerde ons over het begrip kernwaarden: waar sta je voor? Welke mentaliteit wil je uitstralen? En waarom doe je wat je doet? Dit leerde mij dat onze kernwaarde van Dierenartsenpraktijk Beilen, werkend onder het motto: gezonde koeien, beter boeren ,  een motto is waar wij de komende periode met vreugde momenten maar ook in moeilijkere tijden die ons te wachten staan ons op de been kunnen houden:  wij samen met ons team, samen met de boer en zijn of haar gezin, samen werken aan gezonde koeien en samen werken aan beter boeren.

 

 

Geschreven door Jolande Sonneveld

Wij samen met ons team, samen met de boer en zijn of haar gezin, samen werken aan gezonde koeien en samen werken aan beter boeren.

Jolande Sonneveld

Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen

Vrijblijvend kennismaken met ons team? Klik hiernaast

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief