Wat heb ik een leuke week gehad!

Stage lopen bij Dierenartsenpraktijk Beilen

Wat heb ik een leuke week gehad!

Ik ben namelijk mee geweest met vier verschillende rundveeartsen. Ik stond erg open voor alles en wou veel leren van alle vier de artsen. En dit kon! Mijn week begon met een bezoek aan verschillende bedrijven met aardige boeren, waarbij er gekeken werd of er ook koeien drachtig waren. Dit wordt gedaan met een echo apparaat waarbij de arts precies kan zien of de koe drachtig is. En weetje, de rundveeartsen kunnen aan een echo zien hoe lang de koe al drachtig is. Knap toch?! Ik probeerde goed mee te kijken en bij mijzelf na te gaan of ik het vruchtje zag zitten. Op het einde van de week wist ik al snel of er een vruchtje was of niet. YES!

Ook heb ik gezien hoe kalfjes worden onthoornd. Je zal nu wel denken, wat zielig. Maar nee! Dit is helemaal niet zielig. Dit is juist goed dat dit gedaan wordt. Hiermee voorkomt de boer dat zijn koeien tijdens de rangordebepaling elkaar niet verwonden. Slim toch?!

En dan het bijzondere wat ik in deze week heb meegemaakt; Ik heb geholpen bij een castratie van een varken. Wat was dit een leuke handeling! Het varken had erg last van zijn hormonen waardoor dit een goede oplossing was. Het varken was lekker aan het slapen en werd na de operatie weer rustig wakker in zijn eigen stalletje. Handig toch?!

In de middag werd er geluncht met een gezellig team op de praktijk. Hierna stapten we in de auto en gingen we weer door naar het volgende bedrijf. Ieder bedrijf was weer anders, waarbij ik veel van boeren mocht leren en zien. Zo kon ik zien dat de boeren altijd het beste voor hun koe willen. Dit kon ik goed merken wanneer de boer in gesprek ging met de rundveearts over wat het slimste is om te gaan doen, zodat de koe snel weer beter wordt.

Kortom, deze week heb ik veel verschillende dingen mogen zien en ervaren. De boeren waren erg aardig en stonden mij goed te woord. De rundveeartsen hebben mij veel geleerd en lieten hun werk met veel passie en vrolijkheid zien. Ik heb een erg leuke en leerzame week gehad!

 

Bedankt dierenartsenpraktijk Beilen!

Meer blogs lezen?

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief