Blog 'de boer op met dierenarts Bernd Hietberg'

De boer op met dierenarts Bernd Hietberg, geschreven door Mariël van Farmer Pixels ((foto door: Farmer Pixels by Mariël)

De boer op met dierenarts Bernd Hietberg

“Oude liefde roest niet”….. Na jaren alleen nog hobbymatig met fotografie bezig te zijn geweest, heb ik enige tijd geleden besloten dit weer professioneel op te gaan pakken. Om potentiële klanten te laten zien wat ik precies bedoel met 'Agrarische fotografie' was ik op zoek naar locaties waar ik foto’s mocht maken. Toen dierenarts Bernd Hietberg dit hoorde, nodigde hij mij uit om een dagje met hem “de Boer” op te gaan. Voor hem was het een dag van preventieve controles uitvoeren; voor mij een dag om mooie foto’s voor mijn beeldbank op de website te maken. Bij vier melkveehouders, waar ik gastvrij werd ontvangen, heb ik mogen rondkijken en de accu van mijn camera leeg kunnen schieten.

Het is fantastisch om te merken hoe trots elke boer is op zijn/haar levenswerk, want zo mag je dit werk wat mij betreft gerust noemen! Vier Melkveehouders, met iedere een andere bedrijfsvoering, die in principe allemaal hetzelfde doen: 24/7 met hart en ziel klaar staan voor hun meiden (en enkele jongens). En alsof dat nog niet genoeg werk is, hebben ze constant te maken met steeds wisselende regelgeving én de publieke opinie….. Ik zou zeggen: “voordat je je ergens een mening over vormt, ga eens op de koffie bij een boer!”. Ongeveer 5 jaar geleden ben ik vanuit het westen naar het buitengebied van Dwingeloo verhuisd. Als je open staat voor je omgeving, kom je tot heel nieuwe inzichten. Denkbeelden wijzigen door nieuwe kennis én in een hoop gevallen gaat er een wereld voor je open: gewoon omdat je geen idéé had!

Met een memory stick vol foto’s, mooie koffietafel- of stalgesprekken, was ik aan het einde van de middag moe maar voldaan. Toen had ík de luxe om mijn camera uit te zetten, op te bergen in de tas en mijn voeten op de bank te leggen. Voor deze vier boeren, en velen met hen, was het werk voor deze dag echter nog lang niet voorbij….

Bernd (en het hele team van dierenartsenpraktijk Beilen), bedankt voor de gastvrijheid en de mogelijkheid om een dag mee te mogen lopen!

Geschreven door Mariël
Farmer Pixels by Mariël
https://farmerpixelsbymariel.nl/

Meer blogs lezen?

Wij plaatsen geregeld nieuwe blogs op onze website. Benieuwd naar andere blogs?

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief