Adviesbrief Qlip controle

Adviesbrief Qlip controle

Voorbereidingen voor de Qlip controle!

Lees verder

Qlip controle

Aan de productie van melk worden hoge eisen gesteld. Om te controleren of de melk veilig wordt geproduceerd met aandacht voor diergezondheid en dierenwelzijn worden veehouders gecontroleerd. Qlip bewaakt, in opdracht van zuivelondernemingen, of deze normen worden nageleefd.

Als voorbereiding op de controle moeten er een aantal documenten bij de hand zijn. Regelmatig krijgen wij de vraag welke documenten dit zijn en waar ze te vinden zijn. Om het voor jullie eenvoudiger te maken, hebben wij een overzicht gemaakt met welke documenten er nodig zijn een waar deze te vinden zijn.

Behandelplan & voorblad

Jaarlijks komt er een dierenarts langs voor het bespreken van het Koekompas. Tijdens dit bezoek wordt ook het nieuwe behandelplan besproken en in tweevoud op papier gegeven. Wanneer je het behandelplan niet bij de hand hebt, kan er altijd contact opgenomen worden met de praktijk. Wij sturen hem dan nogmaals op.

0593-208000

Voorblad

Het voorblad wat je krijgt tijdens het bespreken van het Koekompas is ook van belang om tijdens de controle bij de hand te hebben. Dit ondertekende blad is namelijk een verzamelhandtekening voor het behandelplan, Koekompas, Koealert en de officiële controle. De handtekening in het digitale Koekompas bestand is op deze manier niet nodig.

1-op-1 overeenkomst

DierDagDosering & overzicht afgehaalde medicijnen

Koekompas & Koealert

Overige vragen

Wij proberen als praktijk het voor de veehouder zo overzichtelijk mogelijk te maken. Wij proberen er samen met jullie voor te zorgen dat alle documenten binnen 12 maanden vernieuwd zijn, om zo aan de verplichtingen te voldoen. Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden, neem gerust contact op met de praktijk. Wij helpen jullie graag!

Advies voor veehouders van onze dierenartsen

Adviesbrief uiersmet Adviesbrief Coli-mastitis

Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen

Vrijblijvend kennismaken met ons team? Klik hiernaast

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief